Blog
Smak miodowej granoli odkrywamy na nowo
Granola to tradycyjna potrawa przygotowana na bazie zbóż. Przyrządza się ją z mieszanki zbóż, nasion i owoców. Regularnie spożywana bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie dzięki dużej zawartości błonnika i białka, które regulują trawienie i stabilizują poziom cukru we krwi.
Wykorzystujemy różne rodzaje zbóż, orzechy i ziarna, a także owoce, które sprawiają, że staje się ona zdrowym i zrównoważonym posiłkiem. Płatki owsiane są szczególnie warte uwagi, ponieważ zawierają bardzo dużo błonnika, który wspomaga pracę jelit. Granolę przyrządza się bardzo łatwo na zimno z jogurtem i owocami. Codzienne spożywanie granoli to klucz do długiego i zdrowego życia.
Granola:
- pozwala utrzymać zrównoważony poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych
- pomaga uzyskać prawidłowe ciśnienie krwi
- jest źródłem cynku koniecznego do wzrostu, rozwoju płciowego i układu odpornościowego oraz odpowiedniego rozwoju układu płciowego
- jest bogata w witaminę E, przeciwutleniacz, który chroni organizm przed rakotwórczymi wolnymi rodnikami
- jest źródłem kwasu foliowego – takie śniadanie zaleca się kobietom ciężarnym
- składniki do przyrządzenia granoli są w pełni naturalne, nie zawierają soli, sacharozy i konserwantów.
- pokarmy bogate w błonnik, takie jak granola, regulują trawienie. Układ trawienny funkcjonuje sprawniej.
- węglowodany i duża zawartość błonnika w granoli przyczyniają się do utrzymania wysokiego poziomu energii.
- białka zawarte w granoli wzmacniają układ odpornościowy.
Połączenie tradycji z nowoczesnością. Dziś naturalne produkty, najmniej przetworzone, przechodzą odrodzenie z ogromną korzyścią dla naszego zdrowia i organizmu. Miód, zboża, nasiona, orzechy to podstawowe produkty używane przez wiele pokoleń. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który zapewnia nam energię na cały dzień i stanowi cenne źródło witamin i błonnika. Niekoniecznie musimy eliminować z naszej diety słodkości, skoro możemy zastąpić je miodem, którego nie zabraknie w naszej granoli. Smak wzbogacamy kwaskowatą żurawiną, chrupkim migdałem, prażonymi ziarnami dyni, słonecznikiem oraz różnego rodzaju orzechami i owocami.
Opieramy się na nowoczesnej technologii, tak aby zachować jak najwięcej właściwości prozdrowotnych. Nowe receptury i smaki komponujemy tak, aby dostarczyć naszemu organizmowi jak najwięcej witamin i minerałów. Tworzymy pyszne granole z miodem. Smaki cieszące się uznaniem wśród naszych konsumentów to granola z orzechami nerkowca, migdałem oraz z prażonymi nasionami i owocami. To bardzo dobra propozycja na odżywcze śniadanie. Połączenie nasion i zbóż z jogurtem i świeżymi owocami zapewni nam energię na cały dzień. Edukujemy i uświadamiamy, aby miód w różnej postaci włączać do naszej zbilansowanej diety.