Blog

Smak miodowej granoli odkrywamy na nowo

Smak miodowej granoli odkrywamy na nowo
Blog

Granola to tradycyjna potrawa przygotowana na bazie zbóż. Przyrządza się ją z mieszanki zbóż, nasion i owoców. Regularnie spożywana bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie dzięki dużej zawartości błonnika i białka, które regulują trawienie i stabilizują poziom cukru we krwi.

Wykorzystujemy różne rodzaje zbóż, orzechy i ziarna, a także owoce, które sprawiają, że staje się ona zdrowym i zrównoważonym posiłkiem. Płatki owsiane są szczególnie warte uwagi, ponieważ zawierają bardzo dużo błonnika, który wspomaga pracę jelit. Granolę przyrządza się bardzo łatwo na zimno z jogurtem i owocami. Codzienne spożywanie granoli to klucz do długiego i zdrowego życia.

Granola:

  • pozwala utrzymać zrównoważony poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych
  • pomaga uzyskać prawidłowe ciśnienie krwi
  • jest źródłem cynku koniecznego do wzrostu, rozwoju płciowego i układu odpornościowego oraz odpowiedniego rozwoju układu płciowego
  • jest bogata w witaminę E, przeciwutleniacz, który chroni organizm przed rakotwórczymi wolnymi rodnikami
  • jest źródłem kwasu foliowego – takie śniadanie zaleca się kobietom ciężarnym
  • składniki do przyrządzenia granoli są w pełni naturalne, nie zawierają soli, sacharozy i konserwantów.
  • pokarmy bogate w błonnik, takie jak granola, regulują trawienie. Układ trawienny funkcjonuje sprawniej.
  • węglowodany i duża zawartość błonnika w granoli przyczyniają się do utrzymania wysokiego poziomu energii.
  • białka zawarte w granoli wzmacniają układ odpornościowy.


Połączenie tradycji z nowoczesnością. Dziś naturalne produkty, najmniej przetworzone, przechodzą odrodzenie z ogromną korzyścią dla naszego zdrowia i organizmu. Miód, zboża, nasiona, orzechy to podstawowe produkty używane przez wiele pokoleń. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który zapewnia nam energię na cały dzień i stanowi cenne źródło witamin i błonnika. Niekoniecznie musimy eliminować z naszej diety słodkości, skoro możemy zastąpić je miodem, którego nie zabraknie w naszej granoli. Smak wzbogacamy kwaskowatą żurawiną, chrupkim migdałem, prażonymi ziarnami dyni, słonecznikiem oraz różnego rodzaju orzechami i owocami.

Opieramy się na nowoczesnej technologii, tak aby zachować jak najwięcej właściwości prozdrowotnych. Nowe receptury i smaki komponujemy tak, aby dostarczyć naszemu organizmowi jak najwięcej witamin i minerałów. Tworzymy pyszne granole z miodem. Smaki cieszące się uznaniem wśród naszych konsumentów to granola z orzechami nerkowca, migdałem oraz z prażonymi nasionami i owocami. To bardzo dobra propozycja na odżywcze śniadanie. Połączenie nasion i zbóż z jogurtem i świeżymi owocami zapewni nam energię na cały dzień. Edukujemy i uświadamiamy, aby miód w różnej postaci włączać do naszej zbilansowanej diety.

Przeczytaj również

Masło pszczele i masełko kąpielowe - zastosowanie produktów pszczelich w pielęgnacji skóry suchej i problematycznej.
Blog

Masło pszczele i masełko kąpielowe

Zastosowanie produktów pszczelich w pielęgnacji skóry suchej i problematycznej. Ich naturalność, bogaty skład zwany skarbnicą witamin i mikroelementów, działanie antyoksydacyjne, antybakteryjne i silnie regenerujące naskórek to tylko kilka zalet.
Mleczko pszczele – Royal Jelly
Blog

Pszczoły obdarzają nas wieloma cennymi surowcami, które pozyskują lub wytwarzają w celu zapewnienia właściwego rozwoju i funkcjonowania rodziny pszczelej.
Pierzga - pszczeli chleb
Blog

Pierzga - pszczeli chleb

Pszczoły obdarzają nas wieloma cennymi produktami, które wykazują korzystny wpływają na organizm człowieka. Kolejnym produktem wartym szczególnej uwagi jest pierzga pszczela, zwana również chlebem pszczelim.
Słodycze bez cukru
Blog

Zdrowe słodycze bez cukru

W obecnych czasach cukier można znaleźć dosłownie wszędzie, nie tylko w słodyczach, ale również w codziennych artykułach spożywczych dostępnych na półkach sklepowych.
Firma ŁYSOŃ realizuje projekt wdrożenia innowacyjnej i w pełni zautomatyzowanej produkcji wyrobów spożywczych czystej etykiety z miodem gryczanym o wysokich walorach prozdrowotnych. Celem projektu jest rozwój oraz wzrost konkurencyjności firmy ŁYSOŃ na rynku branżowym. Więcej informacji na stronie: https://pasiekalyson.pl/dotacje/
euro